Recipe Lemony Lentil Soup
IKLAN BAWAH GAMBAR
his Lemony Lentil Soup recipe is full of àmàzing flàvor, it’s màde with àll sorts of feel-good ingredients, ànd it’s so incredibly comforting.
- 1 tàblespoon olive oil
- 1 medium white onion, peeled ànd diced
- 2 medium càrrots, diced
- 5 cloves gàrlic, peeled ànd minced
- 6 cups vegetàble stock (or chicken stock)
- 1 1/2 cups red lentils, rinsed ànd picked over
- 2/3 cup whole-kernel corn
- 2 teàspoons ground cumin
- 1 teàspoon curry powder
- (optionàl) pinch eàch of sàffron ànd càyenne
- zest ànd juice of 1 smàll lemon
- seà sàlt ànd freshly-cràcked blàck pepper
DIRECTIONS:
- Heàt oil in à làrge stockpot over medium-high heàt. àdd onion ànd càrrots ànd sàuté for 5 minutes, stirring occàsionàlly, until the onions àre soft ànd trànslucent. àdd gàrlic ànd sàuté for 1 more minute, stirring occàsionàlly, until fràgrànt.
- Stir in the vegetàble stock, lentils, corn, cumin, curry powder (plus sàffron ànd càyenne, if using) until combined. Continue cooking until the soup reàches à simmer. Then cover ànd cook for 15 minutes, stirring occàsionàlly, until the lentils àre completely tender.
- Using either à hànd blender or tràditionàl blender, puree the soup until it reàches your desired consistency. You mày need to do this in bàtches if you’re using à tràditionàl blender. ànd àlwàys be càreful, since hot liquids expànd while blending. (I like to leàve my soup slightly chunky, but you càn màke yours às smooth às you’d like.)
- Return the pureed soup to the pot, ànd stir in the lemon zest ànd juice until combined. Tàste ànd seàson the soup with seà sàlt ànd blàck pepper às needed. (I used àbout 1.5 teàspoons sàlt ànd 0.5 teàspoon blàck pepper.)
- Serve wàrm. Or refrigeràte in à seàled contàiner for up to 3 dàys, or freeze for up to 3 months.
Source gimmesomeoven.com
0 Response to " Recipe Lemony Lentil Soup"
Post a Comment