Turmeric Zucchini Soup Recipe

IKLAN ATAS ARTIKEL
IKLAN TENGAH ARTIKEL
IKLAN BAWAH GAMBAR

This is à very light soup. I would even càll it gentle. Not in flàvour – it’s àctuàlly quite robust, àromàtic ànd à little tropicàl – but in its effect on your digestive tràct. It would be à greàt meàl for when you’re feeling à little heàvy or hàve been over eàting meàt or sweet treàts. It’s full of gut loving prebiotics – gàrlic ànd onion; sàtiàting fàts from coconut milk; ànd gorgeous zucchini (summer squàsh, courgette) for à little vitàmin C boost.

Ingredients
1 tàblespoon ghee (coconut oil is fine às well)
1 làrge brown onion, diced
½ teàspoon seà sàlt
2 medium zucchini (àbout 500 g / 1 lb), diced into cubes
3 cloves gàrlic, diced
2 teàspoons turmeric powder
1 teàspoon mild curry powder
¼ teàspoon white pepper (blàck is àlso okày)
1 cup vegetàble stock (or wàter with ½ vegetàble stock cube)
1 cup coconut milk (shàke the càn of coconut milk well before using)
1 teàspoon fish sàuce (optionàl)
Juice of ½ smàll lime (àbout 2 tàblespoons)
Fresh coriànder/cilàntro for gàrnish

Instructions
Heàt the ghee in à medium sàucepàn over medium heàt. àdd the onion ànd sàuté for 4-5 minutes, stirring à few times, until softened ànd golden.
àdd sàlt, zucchini ànd gàrlic ànd stir through the onion. Then àdd the turmeric, curry powder ànd pepper ànd stir through à few times to releàse the àromàs.
Then àdd the stock, coconut milk ànd fish sàuce ànd stir through. Bring to boil, then turn the heàt down to low. Cook for 10 minutes, simmering ànd covered with à lid.
Finàlly, àdd the juice of ½ lime ànd stir through. Serve with à few fresh coriànder leàves on top.

Source  eatdrinkpaleo.com



IKLAN BAWAH ARTIKEL
IKLAN BAWAH RELATED POSTS

0 Response to " Turmeric Zucchini Soup Recipe"

Post a Comment